Nov 1, 2011

Arjen sankariruoka: Tomaattikastikepohja


Ruoanlaiton suhteen ei ole varmaan mitään kauheampaa, kuin tulla kotiin töistä joskus puoli seitsemän aikaan illalla nälkäisenä, alkaa miettiä mitä söisi ja lähteä kauppaan jo valmiiksi ärsyyntyneenä. Tällaiseen kaikille tuttuun arkiruoka-horror-tilanteeseen kaivataan aina hyviä sankariruokia pelastamaan tilanne. Tässä yksi niistä.


Ohjeesta tulee todella reilu satsi maistuvaa tomaattikastiketta, jota voi pakastaa annoksittain ja kaivaa paniikin yllättäessä pakastimesta. Sulata mikrossa pari minuuttia ja tarjoa pastan kanssa. Tomaattikastiketta voi myös varioida kivasti.  Esimerkiksi lisäämällä katkarapuja tai simpukoita, tulee siitä marinaraa. Hyvää tulee myös lisäämällä esim. papuja. Kastike toimii toki myös sellaisenaan!  Ohjeella tulee sen verran reilu satsi, ettei kastiketta tarvitse keitellä kuin muutaman kerran vuodessa ja aina löytyy hätävara pakastimesta.

 2 reilun kokoista sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
öljyä
4 porkkanaa
4 purkkia tomaattimurskaa
2 dl viiniä (sekä puna- että valkoviini käy)
Suolaa
Mustapippuria
Basilikaa



Pilko sipulit ja valkosipulit ja paista niitä öljyssä kattilassa. Kun sipulit ovat hieman pehmentyneet, lisää pilkotut porkkanat kattilaan ja paista hetki. Lisää tomaattimurskat ja anna kiehua hiljalleen. Lisää suolaa, pippuria ja basilikaa. Anna pulppuilla n. 15 min. ja lisää viini. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ja tarkista välillä maku.

Kastikkeen kannattaa antaa hautua yhteensä ainakin tunnin verran, jotta maut tiivistyvät ja tomaatin aromit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Levyä ei kannata pitää liian kuumalla, jotta kastike ei pääse palamaan.

No comments:

Post a Comment