Ruoanlaiton
suhteen ei ole varmaan mitään kauheampaa, kuin tulla kotiin töistä joskus puoli
seitsemän aikaan illalla nälkäisenä, alkaa miettiä mitä söisi ja lähteä
kauppaan jo valmiiksi ärsyyntyneenä. Tällaiseen kaikille tuttuun arkiruoka-horror-tilanteeseen
kaivataan aina hyviä sankariruokia pelastamaan tilanne. Tässä yksi niistä.
Ohjeesta tulee
todella reilu satsi maistuvaa tomaattikastiketta, jota voi pakastaa
annoksittain ja kaivaa paniikin yllättäessä pakastimesta. Sulata mikrossa pari
minuuttia ja tarjoa pastan kanssa. Tomaattikastiketta voi myös varioida
kivasti. Esimerkiksi lisäämällä
katkarapuja tai simpukoita, tulee siitä marinaraa. Hyvää tulee myös lisäämällä
esim. papuja. Kastike toimii toki myös sellaisenaan! Ohjeella tulee sen verran reilu satsi, ettei
kastiketta tarvitse keitellä kuin muutaman kerran vuodessa ja aina löytyy
hätävara pakastimesta.
3-4
valkosipulinkynttä
öljyä
4 porkkanaa
4 purkkia
tomaattimurskaa
2 dl viiniä (sekä
puna- että valkoviini käy)
Suolaa
Mustapippuria
BasilikaaPilko sipulit ja valkosipulit ja paista niitä öljyssä kattilassa. Kun sipulit ovat hieman pehmentyneet, lisää pilkotut porkkanat kattilaan ja paista hetki. Lisää tomaattimurskat ja anna kiehua hiljalleen. Lisää suolaa, pippuria ja basilikaa. Anna pulppuilla n. 15 min. ja lisää viini. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ja tarkista välillä maku.
Kastikkeen
kannattaa antaa hautua yhteensä ainakin tunnin verran, jotta maut tiivistyvät
ja tomaatin aromit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Levyä ei kannata pitää liian
kuumalla, jotta kastike ei pääse palamaan.
No comments:
Post a Comment